Terug naar de vorige pagina          TsjechiŽ (Ceska republika)             


Vanwege de centrale ligging wordt TsjechiŽ ook wel het hart van Europa genoemd. Mede door het zeer rijke culturele en historische erfgoed (maar liefst 12 steden/monumenten staan op de werelderfgoedlijst van Unesco !!!) en de diversiteit aan landschappen groeit het toerisme in TsjechiŽ nog steeds. Reizend door TsjechiŽ ziet men akkerland, prachtige heuvels en bergen, uitgestrekte bossen, bergen, rivieren en meren. Op talrijke plaatsen is sprake van (vroegere) vulkanische activiteit, ook nu nog is dat te zien aan de vele beroemde kuuroorden en badplaatsen met warmwaterbronnen. Verder biedt TsjechiŽ een schat aan oude stadjes, pittoreske dorpjes, weelderige kastelen en paleizen.

TsjechiŽ kent een landklimaat dat getypeerd wordt door warme zomers en strenge winters, waardoor dit land ook uiterst geschikt is voor zowel zomer- als wintervakantie. Daarnaast is het land naar Nederlandse begrippen goedkoop.

De hoofdstad Praag ligt maar 750 km van Utrecht en het aantal historische en cultuurmonumenten in deze stad is enorm, maar ook elders in het land zijn prachtige stadjes en nog veel onontdekte plekjes. Niet alleen wandelaars en mountain bikers kunnen in TsjechiŽ uit de voeten, maar ook liefhebbers van watersport kunnen hier hun hart ophalen met kanovaren, surfen of zeilen. Daarnaast zijn er tal van mogelijkheden voor de beginnende en gevorderde  wintersporter.

Een van de mooiste gebieden in TsjechiŽ voor zowel zomerrecreatie als wintersport is het Reuzengebergte. Dit natuurreservaat biedt tal van mogelijkheden voor een actieve of een passieve vakantie.