Terug naar de vorige pagina    Verblijfsvoorwaarden en algemene informatie

Niet inbegrepen in de zomer huurprijzen zijn het verbuik van elektra en gas. Voor elektra wordt 3 Kc per KWh gerekend, voor gas 15 Kc per m3. In de winter zit voor 1000 Kc (+- 40 euro) energie verbuik bij de huurprijs inbegrepen. Het meerverbruik dient u ter plaatse te betalen aan de hand van uw gebruik. Daarnaast wordt een bijdrage voor de eindschoonmaak gevraagd van 30 euro. Reserveringskosten bedragen 30 euro.Verder dient u ter plekke bij de beheerder de toeristenbelasting te voldoen, dit kost Kc 15 pppd.  In principe zijn er gťťn huisdieren toegestaan, eventueel na overleg.

Minimaal 25 % van de huursom dient als reservering aanbetaald te worden. Uiterlijk 8 weken voor vertrek naar TsjechiŽ dient het restant te worden betaald. Bij annulering tot 8 weken voor de aankomstdatum, wordt de aanbetaling minus € 30 reserveringskosten geretourneerd. Bij annuleringen tussen 4-8 weken voor aankomstdatum wordt 50% van de huursom in rekening gebracht. Bij annuleringen tussen 0 en 4 weken voor aankomstdatum wordt 75% van de huursom in rekening gebracht, het eventueel te veel betaalde wordt geretourneerd. I.v.m. eventuele annulering raden wij u dan ook aan om een annuleringsverzekering af te sluiten, dit kan bij iedere verzekeraar.

Bedlinnen is aanwezig, u dient wel eigen thee- en handdoeken mee te nemen. Bij betrekking van uw vakantiewoning dient een waarborg som van € 100,- betaald te worden. Bij het verlaten van de woning wordt de waarborgsom, minus de eventuele toegebrachte schade, terugbetaald. De woning en inboedel dienen in goede staat te worden gehouden en bij het vertrek in schone en opgeruimde staat te worden achtergelaten.

De woning wordt per 7 dagen of een veelvoud daarvan verhuurd en in principe altijd van zaterdag tot zaterdag. Aankomsttijd tussen 15.00 en 18.00. Men dient de woning te verlaten vůůr 10.00. In het laagseizoen zijn er eventueel mogelijkheden om hiervan af te wijken. Informeert u even naar de mogelijkheden.

Kijk ruim voor vertrek ook eens op http://www.tsjechie.nl (optie informatiebank en dan toerisme). Hier vindt u allerhande informatie over o.a. noodzakelijke reisdocumenten, verkeersregels, douanevoorschriften, openbaar vervoer, bekeuringen, financiŽle info, openingstijden etc, etc.

U kunt bij de Nederlandse banken Tsjechische kronen kopen. Daarnaast hebben bijna alle banken in TsjechiŽ een pinautomaat waarmee u met een Nederlandse europas (met EC-vignet) kunt pinnen. U krijgt hierbij een betere koers dan bij wisselkantoren en u betaalt geen provisie. (LET OP, KIES ALTIJD DE OPTIE ZONDER CONVERSIE, dit scheelt 5-10%).  Met euro's kunt u alleen in de grotere warenhuizen, supermarkten en hotels betalen.

Wat betreft de route, bij elke routeplanner (zoals http://route.anwb.nl/ ) kunt u de voor u optimale route laten berekenen. In de winter zijn winterbanden verplicht en is het aan te raden om sneeuwkettingen mee te nemen. U heeft alleen een autobaan vignet nodig als u daadwerkelijk gebruik gaat maken van de autobanen. Deze vignetten kunt u bij alle grotere benzinestations in TsjechiŽ kopen.

Terug naar de vorige pagina